Пред Пирогов“ се провежда протест срещу уволнението на директора на болницата

...
Пред Пирогов“ се провежда протест срещу уволнението на директора на болницата
Коментари Харесай

От ''Пирогов'' протестират срещу уволнението на Асен Балтов

Пред „ Пирогов “ се организира митинг срещу уволнението на шефа на болничното заведение проф. Асен Балтов. Директорът на най-голямата незабавна болница в страната в сряда беше отхвърлен от поста след инспекция от НЗОК. Има подозрения за нарушавания в размер на над 1 милион лв. - източване на Здравата каса, взимани спомагателни средства от пациенти, макар че лекуването им се заплаща от Касата, фиктивни пациенти, отчитани медикаменти, които не са били отпускани от болничната аптека.

На директорския пост е назначен професор Иван Поромански. Тази заран Балтов съобщи, че шефът на НЗОК Петко Салчев упражнява напън върху лечебните заведения в страната. 

За малко протестиращите блокираха кръстовището пред незабавния център, което провокира запушване. Служителите на лечебното заведение са безапелационни, че Балтов е страховит експерт. Те ще продължат с митингите всеки ден, до момента в който " не бъде изтрито петното от болничното заведение ". Медиците твърдят, че „ Пирогов “ не източва Здравната каса. И заплашиха, че от понеделник ще блокират за непрекъснато кръстовището пред лечебното заведение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР